Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Strážníci zadrželi dva podezřelé muže, kteří se pokusili vykrást zaparkovaná auta

Pražským strážníkům se v sobotu 9. ledna podařilo zadržet hned dva pachatele, kteří se pokusili vykrást zaparkovaná auta. V jednom případě muž seděl ve vykradeném autě a strážníky se snažil obalamutit historkou o strýčkovi. Ve druhém případě měl podezřelý muž ukrást z auta mikinu v hodnotě bezmála pět tisíc korun.

Historka o strýčkovi vzala zasvé

Autohlídka strážníků vyrážela hodinu po půlnoci do ulice Za Valem. Zde se měl nacházet podezřelý muž, který se pokoušel dostat do zaparkovaného auta. Strážníci ho opravdu v jednom takovém našli. Vozidlo mělo rozbité boční okénko. Muž se vymlouval na to, že vozidlo patří jeho strýci, na jehož jméno si zrovna nemohl vzpomenout. Ale kvůli několika šroubovákům, odmontovaného světla a povolené ovládací části klimatizace jeho historka vzala zasvé.

Osmnáctiletého mladého muže si převzali policisté k dalšímu opatření,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Podezřelá skupina čtyř osob zkoušela, jestli jsou auta zamčená

Záhy nato o pár hodin později zadržela hlídka strážníků v centru Prahy třiapadesátiletého muže. Ten měl ukrást z auta mikinu v hodnotě téměř pět tisíc korun. Na toto chování podezřelého upozornil muž, který právě projížděl Opletalovou ulicí.

Když přijela hlídka na místo, svědek uvedl, že viděl skupinu čtyř osob, z nichž jeden zkoušel, jestli není nějaké auto otevřené. V jednom případě na takové narazili, ale když na ně svědek zavolal, všichni odešli pryč, a on zavolal na tísňovou linku. Hlídka opravdu v Jindřišské ulici na jednu osobu odpovídající popisu narazila. Jeden z mužů se následně přiznal, že černou mikinu ukradl.

Státní policisté vyloučili trestný čin a nechali událost na dořešení strážníkům. Hlídka se spojila s majitelem vozidla, který uvedl, že si mikinu dnes koupil a že stála téměř pět tisíc korun. Mikina byla vrácena jejímu majiteli a 53letému muži strážníci za přestupek uložili pokutu ve výši deset tisíc korun,“ doplnila Seifertová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, zloději, auta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci zadrželi dva podezřelé muže, kteří se pokusili vykrást zaparkovaná auta  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.