Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Policie pronásledovala řidiče. Vyskočil za jízdy z auta

V pátek 22. srpna pronásledovalo několik policejních hlídek muže, který ignoroval výzvu k zastavení a pokusil se ujet. Po několika desítkách minut kličkování Prahou se muž rozhodl ve čtyřicetikilometrové rychlosti vyskočit z vozidla a pokusil se policistům utéct. Neúspěšně.

Dvaatřicetiletý řidič tmavého Volva vyskočil z vozidla poté, co byl pronásledován několika policejními hlídkami. Policisté si řidiče všimli nedlouho před půlnocí ve Vysočanské ulici na Praze 9, když jel bez rozsvícených světel. Na upozornění přes okénko nereagoval a pokračoval v jízdě. Po světelném a zvukovém znamení k zastavení sešlápl pedál a pokusil se pohotovostní motorizované jednotce ujet. 

Pronásledování trvalo desítky minut a postupně se do ní zapojilo několik autohlídek z různých pražských oddělení. „Stíhaný při průjezdu metropolí opakovaně porušoval dopravní předpisy, projížděl křižovatkami na červenou, nerespektoval stopky, několik stovek metrů jel i v protisměru a nakonec srazil dopravní značení v ulici Patočkova,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský. O několik kilometrů dále v ulici Nad Kajetánkou v Praze 6 pronásledování skončilo. Muž vyskočil z auta, ale nepodařilo se mu utéct.

Opuštěné jedoucí vozidlo ještě postupně narazilo do zaparkovaného auta a motocyklu, než úplně zastavilo. Zadržený se přiznal, že policistům ujížděl, protože je pod vlivem omamných a psychotropních látek. Zkoušky na drogy a alkohol však odmítl a odmítl i lékařské vyšetření. Policisté muže však i přes to doprovodili na ošetření se zraněním, které si sám přivodil, když vyskakoval z jedoucího auta. 

Podezřelý se bude zpovídat nejen z dopravní nehody a přestupků na úseku dopravy, ale také z podezření pro trestná čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedů. Měl u sebe totiž přibližně padesát gramů marihuany a v případě pravomocného odsouzení muži hrozí až jeden rok za mřížemi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky PMJ, Policie, honička, Praha, Volvo Cars, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie pronásledovala řidiče. Vyskočil za jízdy z auta  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.