Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Za recepty na opiáty kasíroval peníze i alkohol. Policie si došla pro lékaře, který zneužíval své pozice

Podobný případ pražští kriminalisté nepamatují. Po několikaměsíčním vyšetřování a shromažďování důkazů si přišli pro lékaře do ordinace ve Strojnické ulici. Třiašedesátiletý doktor podle jejich zjištění předepisoval recepty na opiáty, a to za úplatu v podobě peněz či alkoholu. Nyní je lékař stíhán vazebně a hrozí mu až deset let za mřížemi.

„Během prověřování vyšlo najevo, že v drtivé většině případů vyzvedávají recepty osoby s pestrou drogovou trestní minulostí, přičemž v nemálo případech jsou u osob evidovány případy týkající se pouličního prodeje opiátů. V některých případech byly recepty vystaveny na osobu, která již nežila anebo se v danou dobu nacházela ve výkonu trestu odnětí svobody,“ popsala mluvčí policie Lucie Drábková.

Lékař během šesti měsíců předepsal na 218 receptech zhruba 440 balení nejmenovaného léku. To je zhruba 13 tisíc tablet. „To je mnohonásobně větší množství farmaceutik, než je v dané lokalitě u praktických lékařů běžné,“ dodala mluvčí.

Společně s lékařem policie zadržela také tři osoby, které si chodily pro recepty, jako do obchodu pro rohlíky. „Ty opiáty dále přeprodávaly a jejich výdělek se tak blížil k třiceti tisícům měsíčně. Z průběhu vyšetřování se dá předpokládat, že konečné množství poskytnutých léčiv ze strany lékaře bude s pravděpodobně mnohonásobně vyšší,“ doplnila Drábková.

Lékař je nyní podezřelý ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za to mu hrozí až deset let za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, lékaři, drogy, Praha, lékař, recept, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Kalina

Lékař-humanista...Když podporuje fetky stát,proč by nemohl i lékař,no ne???Havel by mu dal milost a možná i medaili.

Pátek, 21. srpna 2020, 19:36Odpovědět

VIDEO: Za recepty na opiáty kasíroval peníze i alkohol. Policie si došla pro lékaře, který zneužíval své pozice  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.