Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Útočník postřelil psa. Pátrá po něm policie, hrozí mu tři roky ve vězení

Kriminalisté od začátku března řeší dva případy týrání zvířat, při kterých neznámý útočník postřelil psa a kočku. Křížence labradora postřelil útočník na veřejně přístupném místě u obce Nižbor v lokalitě místního keltského oppida. Střelné zranění utrpěla také mainská mývalí kočka, kterou její majitelé našli ležet s krvácející ránou u domu. Pachateli nebo pachatelům hrozí za týrání zvířat tři roky vězení.

Psa někdo postřelil na procházce, kočku u domu

První případ se stal mezi obcemi Nižbor a Stradonice v lokalitě místního keltského oppida. „Neznámý pachatel postřelil z blíže nezjištěné střelné zbraně psa. Kříženci labradora střela uvízla v těle a zranění si vyžádalo chirurgickou operaci,“ uvedla mluvčí policie Michaela Richterová.

Stejný problém museli řešit také majitelé mainské mývalí kočky, kterou někdo postřelil venku v Jungmannově ulici v Hořovicích na pozemku v bytové zástavbě. „Podle vyjádření majitele se kočka vždy zdržovala v blízkosti domu a ven chodila jen na krátké vycházky. Jednoho dne domů ale nepřišla a ani nereagovala na volání. Svou kočku pak našli ležet s krvácející ránou v blízkosti domu. Majitel svého domácího mazlíčka odvezl k veterináři a ten při vyšetření zjistil, že má kočka střelu v těle,“ popsala mluvčí.

Pachatelům hrozí tři roky ve vězení

Kriminalisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, za což hrozí pachatelům v případě jejich dopadení a pravomocného odsouzení až tři roky ve vězení.

„V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při objasnění těchto případů. Pokud jste si někoho všimli nebo máte o někom podezření, že by se mohl takových činů dopustit, ozvěte se policistům s informacemi na linku tísňového volání 158,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky pes, kočka, postřelení, střelba, Berounsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník postřelil psa. Pátrá po něm policie, hrozí mu tři roky ve vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.