Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie ukončila vyšetřování kauzy Dozimetr, obvinění se seznamují se spisem

Kriminalisté ukončili vyšetřování v kauze Dozimetr, která se týká ovlivňování zakázek v pražském dopravním podniku. Obvinění, mezi nimiž je například bývalý náměstek primátora Petr Hlubuček (dříve STAN) či tehdejší finanční ředitel dopravního podniku Matej Augustín, se začali seznamovat se spisem.

Policie ukončila vyšetřování a stanovila termíny jednotlivým obviněným k seznámení se spisem,“ potvrdil Deníku N dozorující státní zástupce Adam Borgula. Seznamování by mělo trvat několik týdnů.

V kauze Dozimetr je obviněno víc než deset lidí v čele s podnikatelem Michalem Redlem. Policisté tvrdí, že organizovaná skupina systematicky obsadila klíčové pozice v dopravním podniku tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat od vítězných firem úplatky.

Podle dřívějších informací serveru začal jeden z obviněných, podnikatel Pavel Dovhomilja, s policií spolupracovat výměnou za snížení trestu. Policii podle něj popsal, jak údajná organizovaná skupina fungovala a jakým způsobem měla ovlivňovat zakázky v pražském dopravním podniku.

Kvůli kauze loni odstoupil ministr školství a jeden ze zakladatelů STAN Petr Gazdík, europoslanec Stanislav Polčák kvůli známosti s Redlem v hnutí pozastavil členství. S mužem se scházel i ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace Petr Mlejnek, který následně také rezignoval. Z funkce místopředsedkyně Sněmovny odstoupila Jana Mračková Vildumetzová (ANO). Byla terčem kritiky kvůli tomu, že svědkem jejího muže na jejich svatbě a kmotrem jejího dítěte byl podnikatel Zakaría Nemrah, který je v kauze Dozimetr obviněný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dopravní podnik hlavního města

Štítky Dopravní podnik hl.m.Prahy, Dozimetr, Hlubuček, Augustín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ukončila vyšetřování kauzy Dozimetr, obvinění se seznamují se spisem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.