Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté zastřelili agresivního muže. Použití zbraně vyšetřuje GIBS

Policisté v noci na dnešek zastřelili muže, který demoloval ubytovnu a hangáry na letišti a jeho další vybavení. Muži zákona proti útočníkovi využili výzev, na které ale vůbec nereagoval a byl vůči nim značně agresivní. Policisté použili hmaty, chvaty, slzotvorný prostředek, teleskopický obušek a taser, ale nic z toho muže nezklidnilo, proto policisté použili střelnou zbraň.

Policisté vyrazili dnes krátce po půlnosti do Bezděčína na Mladoboleslavsku, kde měl podle oznámení na linku 158 neznámý muž zastavil s osobním autem a tyčí začít demolovat ubytovnu a další přilehlé objekty.

„Při příjezdu hlídky k ubytovně se již neznámý muž na místě nenacházel a policisté ho vypátrali v blízkosti objektu letiště, kde poškozoval a demoloval hangáry letiště a jeho další vybavení,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policisté podle mluvčí využili zákonných výzev k zadržení muže, ale na ně agresor vůbec nereagoval, naopak svou zlobu směřoval i na policisty. „Ti proto použili po dalších zákonných výzvách donucovací prostředky – hmaty, chvaty, slzotvorný prostřdek, teleskopický obušek, taser – a to i opakovaně a následně i služební zbraň. I přesto, že policisté zraněnému muži okamžitě poskytli neodkladnou první pomoc, na následek zranění zemřel,“ uvedla Suchánková.

Případy budou podle mluvčí nadále řešit mladoboleslavští kriminalisté. „Prověřování služebního zákroku, při kterém policista proti agresivnímu pachateli použil zbraň a ten následně zemřel, je v gesci Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, střelba, úmrtí, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zastřelili agresivního muže. Použití zbraně vyšetřuje GIBS  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.