Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Univerzitním hokejistům v Praze vykradli šatnu, vzali vybavení za sto padesát tisíc

Šok zažili hráči hokejového týmu Univerzity Karlovy, když si šli vyzvednout vybavení do šatny ve Strašnicích. Těsně před cestou na zápas do Brna totiž zjistili, že pěti hráčům někdo ukradl výstroj. Celkem zloděj napáchal škodu za sto padesát tisíc. Na tým se teď skládají lidé na internetu.

V pondělí 6. března si šli hráči vyzvednout své věci do šatny v kontejneru u domácího zimního stadionu ve Strašnicích a chystali se odjet na zápas play off do Brna.

„Asi půl hodinu před odjezdem nám začali chodit zprávy, že klukům chybí vybavení,“ popsala redakci Pražské Drbny Michaela Vošahlíková, předsedkyně klubu UK Hockey Prague. Celkovou škodu vyčíslili na sto padesát tisíc korun.

Zloději vzali vybavení třem hráčům a dvěma gólmanům, což je podle Vošahlíkové ten největší problém. Jejich chrániče a další části výstroje jsou totiž nejdražší a navíc ji mají vybranou přesně podle postavy.  Dva hráči do Brna nakonec vůbec neodjeli, další měli půjčené věci a chytal třetí brankář, vyšší, který by ostatním výstroj půjčit nemohl.

Tým i přesto v Brně zvítězil a v pátek bude v Praze hrát rozhodující zápas o postup do semifinále. 

Mezitím klub na serveru Donio spustil finanční sbírku. „Kontejner nám bohužel žádná pojišťovna nebyla ochotna pojistit a pojistka haly toto poškození také nepokrývá. Doba vlastních univerzitních stadionů s vlastní šatnou je ještě daleko, i když sami věříme, že už ne zas tak daleko, a tak bychom se rádi obrátili na hokejovou veřejnost s prosbou o pomoc 5 konkrétním hokejistům,“ uvedl klub na webu.

Pokud se vybere peněz víc, společně s Českou asociací univerzitního hokeje zřídí fond, pro případnou pomoc každému hráči či týmu, který by se dostal do podobné situace.

Ohodnoť článek

Foto UK Hockey Prague

Štítky hokej, Univerzita Karlova, tým, UK Hockey Prague, krádež, vybavení, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzitním hokejistům v Praze vykradli šatnu, vzali vybavení za sto padesát tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.