Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Zloději ukradli z auta platební kartu a rozjeli sérii nákupů. Pátrá po nich policie

Kriminalisté řeší od konce roku 2022 případ, při kterém někdo vykradl osobní auto, které bylo zaparkované v ulici U Obecního dvora v Praze 1. Zloděj z auta ukradl batoh s cennostmi, mezi kterými byla i platební karta poškozeného. Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy dvou mužů, kteří právě ukradenou kartu používají při platbě na čerpací stanici. Podobných plateb uskutečnili s kartou několik.

„Z výpisu z banky  kriminalisté dále zjistili, že takovýchto plateb bylo celkem uskutečněno přes třicet a to ve večerkách, trafikách, nebo například v platebních automatech na lístky MHD. V dalších přibližně dvaceti případech byli neznámí muži neúspěšní, protože platba byla zamítnuta. Celkem tak způsobili škodu za několik tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

„Pokud kohokoliv z této dvojice poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jejich dopadení, kontaktujte prosím linku 158,“ žádá mluvčí.

Muži, kteří jsou zachyceni na videi, jsou podezřelí ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ten jim podle policie hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krádež, karta, platba, pátrání, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

"Muži, kteří jsou zachyceni na videi....". Fuj, co to je za patvar ?

Pondělí, 27. února 2023, 07:21Odpovědět

VIDEO: Zloději ukradli z auta platební kartu a rozjeli sérii nákupů. Pátrá po nich policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.