Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž v Praze upálil svou družku. Nejvyšší soud mu potvrdil patnáct let vězení

Nejvyšší soud potvrdil verdikt nad Slovákem Miroslavem Reisingerem, jenž v zahrádkářské kolonii v Praze upálil svou českou družku. Odpyká si 15 let ve vězení. Nejvyšší soud se případem zabýval bez veřejného jednání. Dovolání odsouzeného bylo odmítnuto, řekl Adam Wenig, mluvčí Městského soudu v Praze. Plné odůvodnění zatím není dostupné.

Třiačtyřicetiletá žena zemřela v noci na 28. listopadu 2021 ve Vysočanech před chatkou, kterou obývala s Reisingerem, starším o 13 let. Po hádce vzal opilý muž kanystr s benzinem, otevřel ho a družce hořlavinou polil hlavu a horní polovinu těla. Benzin pak vzplál od nedopalku, žena neměla šanci na záchranu.

Za vraždu spáchanou obzvlášť trýznivým způsobem hrozilo muži 15 až 20 let vězení, nebo i výjimečný trest. Obžaloba pro něj žádala 16,5 až 17,5 roku odnětí svobody s odůvodněním, že u muže nenašla žádnou polehčující okolnost. Městský soud ale poukázal na to, že v Česku má čistý rejstřík a k dřívějším odsouzením na Slovensku už nelze přihlížet.

Obhajoba naopak žádala překvalifikovat skutek z vraždy na usmrcení z nedbalosti. Reisinger u odvolacího soudu připustil, že partnerku polil benzínem, který následně vzplál od jeho cigarety. Odmítl ale, že nedopalek na družku schválně hodil. Podle odvolacího senátu však šlo o účelovou změnu výpovědi.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK

Štítky Slovensko, soud, vražda, Praha, Nejvyšší soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Praze upálil svou družku. Nejvyšší soud mu potvrdil patnáct let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.