Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podvodníci obcházejí paneláky. Zjišťují počty osob v bytech

Na domovních dveřích domů v Táboritské ulici na pražském Žižkově se ve čtvrtek objevilo oznámení o pohybu falešných kontrolorů, kteří se legitimují zfalšovaným průkazem Městské části Praha 3. Po lidech chtějí znát počet osob žijících v jejich bytech a chtějí vidět jejich nájemní smlouvy a evidenční listy. Městská část i městská policie upozorňují, že jde o podvodníky a obyvatele varují, aby byli opatrní.

Paneláky obcházejí falešní kontroloři

„Dne 25. ledna ve večerních hodinách obcházeli domy na adrese Táboritská 22, 24 a 26 muž se ženou. Nájemníkům tvrdili, že ověřují počty osob v bytě a chtěli po nich předložit nájemní smlouvy a evidenční listy,“ stojí v oznámení, které se objevilo na několika vchodech domů v Táboritské ulici na území Prahy 3.

Městská část Praha 3 se o situaci dozvěděla ve středu večer a jednání podvodníků ihned nahlásila městské policii. „V dané věci jsme ve středu večer přijali jedno oznámení. Hlídka strážníků, která jela situaci prověřit, prošla celý dům, ale nikoho zde nenašla,“ popsala naší redakci mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Jedny z nejškaredších paneláků v Praze se dočkají nové podoby. Začala jejich oprava

Praha 3 v těchto dnech zahájila největší investiční akci za poslední čtyři roky. Jde o opravu komplexu tří panelových domů u velmi frekventovaného Olšanského náměstí na Žižkově. Do opravy paneláků, které dominují prostoru, radnice plánuje...

Podvodníci se legitimovali falešným průkazem Prahy 3

Podvodníci se nájemníkům legitimovali falešnou průkazkou Městské části Praha 3. „Jakékoli kontroly v bytech, které jsou prováděné zaměstnanci městské části, jsou vždy předem ohlášené. Nájemníky jsme proto informovali, aby v případě neohlášených kontrol ihned kontaktovali Policii ČR a cizí osoby do bytu nevpouštěli,“ uvedla pro redakci Pražské Drbny mluvčí městské části Michaela Luňáčková.

S varováním se přidala i městská policie. „Nájemníci by měli být obezřetní a měli by mít na paměti, že všechny kontroly, odpočty a podobně by měly být avizovány s dostatečným předstihem, informaci o nich si je možné předem ověřit. V případě podezření na jakékoli protiprávní jednání pak doporučujeme vždy kontaktovat tísňovou linku,“ dodala Seifertová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky podvodníci, panelák, počty, smlouvy, policie, varování, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci obcházejí paneláky. Zjišťují počty osob v bytech  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.