Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Žena dala umírajícímu muži podepsat závěť, aby zdědila 23 milionů. Policie ji našla Na konci světa

Pražští policisté řešili kuriózní případ pětačtyřicetileté ženy, která v roce 2017 nechala svého dlouhodobého čtyřiašedesátiletého přítele na smrtelné posteli podepsat závěť. Díky ní měla žena zdědit přes třiadvacet milionů korun. Podle vyšetřování využila jeho velmi vážného zdravotního stavu, a tak v roce 2021 padl rozsudek, který ženu poslal za mříže. Od té doby se podvodnice skrývala před policií, která ji dopadla začátkem roku 2023 v chatě nedaleko Prahy.

„Možná až hyenismem se dá nazvat případ, jehož konec v minulých dnech napsali pátrači z Prahy I,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Pětačtyřicetiletá žena využila v roce 2017 velmi špatného zdravotního stavu svého čtyřiašedesátiletého dlouhodobého přítele. Na smrtelné posteli mu dala podepsat závěť, díky které měla zdědit 23 milionů korun. Muž však byl ve stavu, kdy nebyl schopen pochopit obsah, význam ani podstatu předložených listin, protože byl s objemným mozkovým tumorem hospitalizován v nemocnici, kde posléze zemřel.

Rozsudek, který ženu za trestný čin podvod ve stádiu pokusu poslal nepodmíněným trestem na pět let za mříže, padl v roce 2021. Od té doby se odsouzená vyhýbala nástupu do věznice a snažila se využít všechny dostupné možnosti, o kterých policie později zjistila, že byly pouze fingované.

Policejní pátrači začali ženu hledat v říjnu 2022, kdy dostali příkaz k dodání do výkonu trestu. „Za využití všech operativně pátracích prostředků, včetně vrtulníku letecké služby, se podařilo hledanou lokalizovat v chatové oblasti nedaleko Prahy. Žena se ukrývala v jedné z chat v ulici Na konci světa a ani to nezabránilo kriminalistům připravit realizaci, při které ji zadrželi,“ popsal práci policie mluvčí Richard Hrdina.

Žena absolvovala zdravotní vyšetření a policie ji převezla do věznice na Pankráci, kde si už odpykává svůj pětiletý trest.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky dědictví, podvod, vězení, pátrání, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena dala umírajícímu muži podepsat závěť, aby zdědila 23 milionů. Policie ji našla Na konci světa  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.