Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kouči, který měl sexuálně zneužívat klientky, hrozí čtyři roky ve vězení

Pražští policisté dnes zveřejnili informaci o tom, že kriminalisté obvinili kouče Vratislava Hláska z páchání sexuálního nátlaku. Za tento trestný čin mu v případě odsouzení hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté v případu doposud evidují sedm poškozených a vyzývají, aby se další případně poškozené ženy, které váhají s oznámením, přihlásily na linku 158.

Hlásek se popisuje jako kouč, který provádí „intimní redesign“

Na chování kouče Vratislava Hláska upozornil ve svém článku Deník N, jehož redakce mluvila jeho Hláskovými klientkami. „Ať už za ním přišly s čímkoliv, objevil u nich pokaždé „problém“ týkající se jejich sexuálního života a nabídl, aby jej řešily v rámci společných sezení a prostřednictvím něčeho, čemu říká práce s tělem. V rámci společných sezení pak docházelo ke svlékání, osahávání, orálnímu sexu, vaginálním masážím a údajně i pohlavnímu styku. Vše pod záminkou pomoci mladým ženám,“ popsal Deník N.

Hlásek deníku přiznal masturbaci, nařčení ze soulože ale odmítá. Na svém webu se Hlásek popisuje jako kouč, který provádí osobní, partnerský a intimní redesign. „Více než 30 let práce s dětmi a mladými lidmi bez funkčního rodinného zázemí mě dovedlo k sledování nových poznatků neurobiologie, ke studiu moderních sebeuvědomovacích metod a k tradiční práci s tělem. Díky tomu jsem mohl provést již stovky lidí při hledání jejich vlastních řešení pro svobodný a naplněný život," píše se na stránkách. Podle policie ale žádnou akreditaci ke koučování nemá.

Pražští policisté hledají možné oběti neakreditovaného kouče, který byl podezřelý ze znásilnění. Muž podle policie zneužil svého postavení a dopouštěl se na klientech trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti.

„Muž zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranici poškozených v sexuální oblasti od obnažování, sebeukájení až po pohlavní styk“

Policie Hláskovo jednání vyšetřovala a pětapadesátiletého muže podezřívala ze spáchání trestného činu znásilnění. „Jelikož se měl skutek stát v 90. letech, policejní orgán případ odložil kvůli zániku trestní odpovědnosti v důsledku uplynutí promlčecí doby,“ uvedla v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Podle kriminalistů je ale možné, že muž v protiprávním jednání pokračoval. Zaznamenali totiž takové chování u několika obětí. „Způsob provedení byl v dosud zaevidovaných případech obdobný, kdy muž zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranici poškozených v sexuální oblasti od obnažování, sebeukájení až po pohlavní styk,“ popsala Siřišťová.

Hlásek je obviněný, hrozí mu čtyři roky ve vězení

Ve čtvrtek 5. ledna informovali pražští policisté o tom, že kriminalisté Hláska obvinili ze spáchání trestného činu sexuální nátlak. „V případě odsouzení mu hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi,“ uvedla na webu policejní mluvčí.

Kriminalisté v případu doposud evidují sedm poškozených. „Stále prosíme další případné poškozené ženy, které se zatím policii nepřihlásily, aby tak učinily na linku 158,“ dodala Siřišťová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Mutinský, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Štítky policie, pátraní, zneužití, kouč, znásilnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouči, který měl sexuálně zneužívat klientky, hrozí čtyři roky ve vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.