Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Lupiče na útěku dopadli po skoro třiceti letech. Přiznal se, že se mu ulevilo

Pražští kriminalisté dopadli muže, který v roce 1995 na Slovensku přepadl dodávku bezpečnostní agentury a ukradl přes dvanáct milionů slovenských korun. Skrýval se pak v České republice. Zatkli ho, když šel na vyšetření do nemocnice.

Přepadení si v roce 1995 tehdy čtyřicetiletý muž se svým komplicem naplánovali na konec července. V Nitře přepadli zaměstnance bezpečnostní agentury a vyhrožovali mu zbraní. Vzali si od něj klíče od auta, ze kterého pak vytáhli dva kufříky s víc než dvanácti miliony slovenských korun v hotovosti. Nakonec ho omráčili ranou do hlavu a utekli.

„Pátrání po pachateli bylo na Slovensku několik dlouhých let bezúspěšné a v roce 2007 zjistili, že by se mohl nacházet na území České Republiky. Vydali proto evropský zatýkací rozkaz a informovali českou stranu,“ uvedl na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Čeští policisté ale měli jen málo stop a v rámci toho, že hledaný vystupoval pod vymyšleným jménem, bylo těžké ho najít.

Letos ale dostali informaci, že by měl lupič přijít na vyšetření do jedné z pražských nemocnic.

„Pro kriminalisty pak bylo překvapením, že místo agresivního loupežníka zadrželi osmašedesátiletého muže o berli, který se na kriminalisty doslova těšil. Dle jeho slov se mu moc ulevilo a nemusí konečně koukat za sebe na každém rohu, kdy si pro něj přijdou,“ popsal zatýkání Hrdina.

Nemuseli na něj ani použít pouta, muž si ještě vyřídil potřebné léky a poté ho odvezli na služebnu. Poté už odcestoval na Slovensko, kde si odsedí dvanáct let ve vězení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, přepadení, zatčení, Slovensko, lupič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Lupiče na útěku dopadli po skoro třiceti letech. Přiznal se, že se mu ulevilo  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.