Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Sapě fungovala nelegální masna, prodávala špatně skladované produkty

Inspektoři Státní veterinární správy při společné kontrole s Policií ČR v areálu pražské tržnice Sapa odhalili nelegální prodejnu masných výrobků. V prodejně bylo téměř 160 kilogramů vepřového masa a vnitřností, drůbežího masa a krve a dalších produktů v nevyhovujících hygienických podmínkách. Podnikateli hrozí pokuta až 50 milionů korun, v minulosti již dostal pokutu v řádu desítek tisíc Kč. Informoval o tom tiskový mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

FOTO: Obchodní centrum Sapa. Jak se z masokombinátu stalo město ve městě

Obchodní centrum Sapa je označováno jako srdce vietnamské komunity v České republice. Jde o areál, který se rozkládá v jihovýchodní části Prahy na ploše 35 hektarů, kde návštěvník najde téměř všechny služby. Od škol a školek, přes lékaře,...

Provozovatel prodejny nedoložil původ potravin

Potraviny, které veterináři v prodejně našli, byly zabaleny v nevyhovujících a porušených obalech, které nebránily jejich kontaminaci. Provozovatel prodejny nedoložil inspektorům ani původ potravin. Provozovna byla podle Státní veterinární správy navíc v nevyhovujícím stavebně-technickém stavu.

Inspektoři všechny produkty znehodnotili a nařídili podnikateli jejich likvidaci v asanačním podniku na vlastní náklady. Zároveň dostal zákaz pokračovat v produkci a distribuci masných výrobků.

Veterinární správa upozornila na to, že se jedná již o druhé provinění podnikatele. V roce 2019 u něj inspektoři zjistili podobné porušení legislativy a i tehdy mu byla nařízena likvidace produktů. Správní řízení, které s ním bude zahájeno, podle SVS dřívější provinění zohlední.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky potraviny, správa, Sapa, tržnice, kontrola, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sapě fungovala nelegální masna, prodávala špatně skladované produkty  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.