Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cizinec za tři hodiny napadl čtyři lidi. Útočil pěstmi, boxerem i nožem

Pražští kriminalisté pátrají po pětatřicetiletém muži původem z Gruzie, který v Praze během pouhých tří hodin brutálně napadl čtyři lidi. Útočil pěstmi, boxerem i nožem. Jelikož se policii útočníka stále nepodařilo vypátrat, zahájili kriminalisté trestní stíhání útočníka v jeho nepřítomnosti jako uprchlého. Policie žádá o pomoc s pátráním také veřejnost. Muži hrozí až dvanáct let ve vězení.

Čtyři útoky během tří hodin

Pražští kriminalisté pátrají po Ratim Javakhishvilim, který v polovině března letošního roku zaútočil během tří hodiny na čtyři lidi.

K prvním útoku došlo v jeho bytě v Praze 4 ve večerních hodinách. „Útočník úmyslně udeřil do hlavy čtyřicetiletého muže, který u něj přespával. Následně napadl i na dalšího muže, který v bytě taktéž přespával, a snažil se bránit svého kamaráda. Hledaný muž jej napadl nožem, přičemž poškozeného zasáhl do hlavy. Poté si na ruku nasadil boxera a pokračoval opakovanými údery pěstí do hlavy a horní části těla,“ popsala první útok policejní mluvčí Eva Kropáčová.

O necelé dvě hodiny později došlo k dalšímu útoku před jedním z domů v ulici Hněvkovského v Praze 4, kde Javakhishvili napadl náhodného kolemjdoucího. „Bez jakéhokoliv důvodu jej udeřil boxerem nasazeným na ruce do hlavy. V důsledku toho muž upadl na zem a ztratil vědomí,“ řekla k útoku Kropáčová.

Z místa druhého útoku muž odešel a vrátil se zpět do svého bytu, kde zaútočil na posledního z mužů, který v bytě taktéž přespával. S kuchyňským nožem, který mu přiložil ke krku, po něm požadoval slib, že nezavolá policii. Samotný slib mu však nestačil a rozhodl se, že si od muže vezme peníze. Když se agresor peněz nedočkal, svou oběť fyzicky napadl.

Útočníkovi hrozí dvanáct let ve vězení

Policisté zahájili trestní stíhání útočníka. „Podezřelý je ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, dále vydírání a loupež. Jelikož se do současné chvíle nepodařilo muže vypátrat, kriminalisté zahájili trestní stíhání útočníka v jeho nepřítomnosti jako uprchlého,“ uvedla policejní mluvčí a doplnila, že kriminalisté se obrací s prosbou o pomoc při pátrání na veřejnost.

„Jakékoliv informace směřující k místu jeho pobytu, prosím neprodleně oznamte na linku 158. V žádném případě se muže nesnažte zadržet, protože může být nebezpečný,“ řekla Kropáčová a doplnila, že v případě dopadení a odsouzení mu hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky pátrání, útočník, napadení, Rati Javakhishvili, Praha, boxer, policie, trestní stíhání, Gruzie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec za tři hodiny napadl čtyři lidi. Útočil pěstmi, boxerem i nožem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.