Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Bývalý policista půjde za vraždu sousedky v Praze do vězení na 28 let. Útočil na ženy, znásilnil i vlastní matku

Pražský městský soud poslal bývalého policistu za brutální vraždu sousedky v Modřanech na 28 let do vězení. K tomu přičetl i znásilnění, vydírání a založení požáru modřanského panelového domu. Nařídil mu také léčení a zaplacení odškodného.

„Pan obžalovaný je prostě nemocným člověkem“

Odsouzený, jehož jméno nemůže být zveřejněno kvůli ochraně jeho obětí, šestapadesátiletou sousedku napadl v květnu roku 2019. Na krk a obličej jí útočil dvěma noži, šroubovákem a dalšími předměty. V bytě pak chtěl založit požár, když dal do trouby s hrncem i utěrku. Ten se ale hasičům podařilo včas zlikvidovat, z panelového domu při tom evakuovali 81 lidí.

Součástí obžaloby bylo i znásilnění ženy, kterou omámil a několikrát napadl ve svém autě. Během činu pořizoval i fotografie, kterými ženu pak vydíral a vyhrožoval jí, aby věc neohlásila policii.

Státní zástupkyně pro šestatřicetiletého muže, který se dnes k vyhlášení rozsudku nedostavil, žádala třicetiletý trest. Soud nakonec zvolil o dva roky méně.  

„Pan obžalovaný je prostě nemocným člověkem,“ zdůvodnil po přečtení rozsudku předseda senátu pražského městského soudu Lukáš Slavík.

Vraždil zdrogovaný

Podle soudu bylo jasné, že se obžalovaný činů dopustil.

„Spornou otázkou zůstávalo, zda se obžalovaný jednání dopustil při smyslech, či účinek drogy, kterou si předtím aplikoval, měl tak významný vliv na jeho chování, jednání a rozpoznávací schopnosti, že byl či nebyl vnímat protiprávnost svého jednání,“ uvedl Slavík.

Nechal si proto vyhotovit několik znaleckých posudků, podle kterých muž příčetný je.

„Museli jsme určitým způsobem přihlédnout k přítomnosti sexuální úchylky pana obžalovaného,“ řekl Slavík. Ta byla podle znalců do značné míry jeho motivací, mohl ji ale ovlivnit sám přístupem k drogám.

„Pokud by si si pan obžalovaný ten pervitin nevzal, nikdy by se ničeho takového nedopustil," zmínil Slavík

Znásinil i vlastní matku

Soud také odsouzenému nařídil léčení. Sám odsouzený tvrdil, že žádnou sexuální poruchou netrpí, i přes to, že podle obžaloby znásilnil i vlastní matku. Říkal také, že jeho chování bylo v době, kdy návykové látky neužíval, zcela standartní.

Bývalý policista, který se poté živil jako taxikář, je v současné době ve vězení, kde si odpykává sedm let za předchozí trestné činy, dvě znásilnění, loupež a těžké ublížení na zdraví.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky soud, vražda, znásilnění, policista, drogy, vězení, věznice, Praha, Městský soud v Praze, Modřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Bývalý policista půjde za vraždu sousedky v Praze do vězení na 28 let. Útočil na ženy, znásilnil i vlastní matku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.