Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policista při zásahu v Praze postřelil cizince, je ve vážném stavu

Při zásahu Útvaru rychlého nasazení dnes na pražském Střížkově policista postřelil podezřelého. Podle mluvčí pražské záchranné služby je postřelený muž ve vážném stavu v umělém spánku.

Na zásah upozornil server Novinky.cz, podle kterého se zákrok kromě Střížkova uskutečnil také v Letňanech, podílela se na něm i celní správa.

„Můžeme potvrdit, že dnes nad ránem došlo v Praze v rámci zákroku pod jednotným velením k použití služební zbraně policisty z Útvaru rychlého nasazení proti podezřelému cizinci," uvedl mluvčí policejního prezidia David Schön. Policisté podle něj muži poskytli první pomoc.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová řekla, že záchranáři ošetřili 25letého muže se střelným poraněním. Uvedli ho do umělého spánku, zajistili mu dýchací cesty a ve vážném stavu ho převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení vinohradské nemocnice.

Nyní na místě zásahu policie podle Schöna pokračuje ve služebních úkonech. „Stejně jako to bývá u všech takovýchto zákroků, tak i v tomto případě dojde k jeho důslednému vyhodnocení," doplnil mluvčí prezidia.

Útvar rychlého nasazení je specifickým policejním útvarem, působí na celém území České republiky. Příslušníci útvaru provádějí zákroky proti teroristům, únoscům lidí a dopravních prostředků, nebezpečným pachatelům organizované trestné činnosti a pachatelům zvlášť závažných úmyslných trestných činů, zejména při jejich zadržení.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, střelba, zranění, Útvar rychlého nasazení, Praha, Střížkov, Policejní prezidium České republiky, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Letňany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista při zásahu v Praze postřelil cizince, je ve vážném stavu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.