Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: V centru Prahy zadrželi víc než stovku drogových dealerů

Pražští kriminalisté dopadli během půl roku přes sto prodejců drog, kteří trestnou činnost provozovali v centru metropole. K tomu vypátrali devět celostátně hledaných osob a udělili sedmdesát pokut.

Policisté jsou členové jedenáctého oddělení, které se na pouliční kriminalitu, zejména na drogové dealery na nejvíc zasažených místech v centru Prahy. Vzniklo z týmu Krystal, který se osvědčil a dosáhl dobrých výsledků, jen v roce 2021 zadrželi tři sta dealerů.

Letos to bylo od dubna do konce září 110 pachatelů. K drogové trestné činnosti ještě přidali například výtržnictví, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, násilí proti úřední osobě nebo podvod. „Dále kriminalisté vypátrali devět osob v celostátním pátrání a uložili přes sedmdesát pokut za bezmála sto dvacet tisíc korun,“ informoval v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Richard Hrdina.

Po rozvolnění pandemických nařízení se do centra hlavního města s turisty vrátili i prodejci drog. „Mnohdy se tváří jako takzvaní naháněči, kteří lákají turisty do klubů v přilehlých ulicích a jako bonus potenciálním zákazníkům nabízejí drogy pro zlepšení nálady,“ popsal Hrdina.

Nejčastěji kriminalisté zasahují ve Vrchlického sadech, ve Starém Městě a Václavském náměstí, kde ale podle Hrdiny proti dřívějšku této trestné činnosti výrazně ubylo. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, pokuty, zadržení, dealeři, Praha, kriminalita, droga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V centru Prahy zadrželi víc než stovku drogových dealerů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.