Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V noci na dnešek někdo polil ukrajinskou ambasádu v Praze červenou barvou

Dnes kolem třetí hodiny ranní někdo polil budovu Velvyslanectví Ukrajiny v Praze červenou barvou. Případ prověřuje policie pro podezření z trestného činu poškození cizí věci. Polití ambasády červenou barvou potvrdila naší redakci i mluvčí velvyslanectví Tetiana Okopna. Policie pátrá po pachateli.

Případ prověřuje policie

„Mohu potvrdit, že kolem třetí hodiny ráno neznámý pachatel polil červenou barvou oplocení objektu v ulici Charlese de Gaulla v Praze 6. Policisté událost zadokumentují a prověřují ji pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ řekl naší redakci policejní mluvčí Jan Rybanský.

Pachatel poškodil kromě plotu také informační cedule a schody. „Pátráme po neznámém pachateli, který dnes v noci poškodil barvou plot, schody a informační tabuli ukrajinského velvyslanectví. Pokud ho na záběrech poznáváte,volejte prosím linku 158,“ uvedli policisté na twitterovém účtu.

Drsný protest před ruskou ambasádou. Falešná krev a igelitky na hlavě

Před ruským velvyslanectvím proběhl v pondělí protest proti násilí ruských vojáků na obyvatelích Ukrajiny. Asi dvě desítky lidí přišly na ulici Ukrajinských hrdinů jen ve spodním prádle zašpiněném umělou krví.

Zahájili jsme Krvavý měsíc, hlásí aktivisté, kteří polili ruské velvyslanectví umělou krví

Červená barva symbolizující krev se na zdech ruského velvyslanectví v pražském Bubenči objevila od začátku ruské invaze na Ukrajinu hned několikrát. Naposledy aktivisté polili červenou barvou schody před ruským velvyslanectvím v pátek 26. března....

Úklid probíhá

„Mohu potvrdit, že v noci došlo k tomuto incidentu, byla zavolána Policie České republiky a v současné době probíhá vyšetřování,“ řekla naší redakci dnes ráno mluvčí ukrajinského velvyslanectví v Praze Tetiana Okopna.

„Úklid už začal a bude probíhat během dnešního dne,“ dodala mluvčí.

Podobné akce se v minulosti děly u ruského velvyslanectví v Bubenči, kde jeho budovu postříkali demonstranti červenou barvou symbolizující krev v den zahájení útoku Ruska na Ukrajinu. Koncem února demonstrovaly proti ruské agresi před ruskou ambasádou desítky lidí. Rudá barva se tehdy objevila na schodech před ruským velvyslanectvím.

Ohodnoť článek

Foto Twitter Jiří Hynek

Štítky Ukrajina, Rusko, válka, ambasáda, červená barva, Praha, policie, schodiště, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci na dnešek někdo polil ukrajinskou ambasádu v Praze červenou barvou  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.