Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Muž ukradl taxi, pak ohrožoval provoz i chodce. Byl opilý a zdrogovaný

Pražští policisté hledají svědky nebezpečné jízdy muže, který ukradl taxi a pak s ním jezdil po Praze. Ohrožoval účastníky provozu a nakonec boural v podzemních garážích, kde vůz začal hořet. Za mřížemi může strávit až osm let.

Do taxíku v Praze 8 nastoupil muž 19. září deset minut před čtvrtou odpoledne. Řidiči začal vyhrožovat násilím a donutil ho, ať vystoupí. Ten ve voze nechal všechny věci i mobilní telefon, a když zloděj odjel, běžel čin ohlásit na policejní stanici.

„Dvě minuty po tomto oznámení přijal operační důstojník zprávu dopravní nehodě v podzemních garážích v Praze 7, kde se měl nacházet agresivní řidič,“ uvedla na policejním webu mluvčí Violeta Siřišťová.

Na místě pak policisté zjistili, že se jedná o muže, který odcizil taxi. „Vzápětí u něj provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem více než dva a půl promile alkoholu v dechu a test na drogy měl řidič taktéž pozitivní. Lustrací kolegové zjistili, že tento muž má navíc platný zákaz řízení až do roku 2024,“ doplnila Siřišťová. Muže proto zadrželi a odvezli na služebnu.

Z kamerových záznamů pak kriminalisté zjistili, že během krátké jízdy způsobil dvě dopravní nehody a ohrozil několik účastníků silničního provozu. Vjel na přechod, i když měli chodci zelenou, v ulici Ke Štvanici vjel opět do protisměru, kde ohrozil protijedoucího řidiče a při vrácení zpět do svého jízdního pruhu srazil motocyklistu. Projel i chodník na Mánesově mostě, kde se pohybovalo několik lidí.

Policisté teď hledají očité svědky, které řidič ohrozil. Lidé mohou volat na linku 158.

„Kriminalisté dvaatřicetiletého muže obvinili ze spáchání trestných činů obecné ohrožení, krádež, vydírání, ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Siřišťová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, taxi, krádež, nehoda, drogy, alkohol, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž ukradl taxi, pak ohrožoval provoz i chodce. Byl opilý a zdrogovaný  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.