Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vedení ČSSD je v dobrovolné izolaci po setkání s nakaženým ministrem zemědělství Tomanem

Grémium ČSSD je v dobrovolné karanténě po čtvrtečním jednání, kterého se účastnil také ministr zemědělství Miroslav Toman, u kterého se prokázala nákaza koronavirem. Členy grémia jsou další ministři včetně předsedy strany a ministra vnitra Jana Hamáčka a také předseda sněmovního klubu sociálních demokratů Jan Chvojka. Mluvčí ČSSD Eva Gregorová řekla, že všichni, kdo se jednání užšího vedení strany zúčastnili, jsou v dobrovolné karanténě a v úterý půjdou na test.

V domácí izolaci byli už dřív Petříček a Maláčová. Nevyhnula se ani politikům za hnutí ANO, v dobrovolné izolaci byl ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček. Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

Nikdo se špatně necítí, izolace je provizorní

Byl jsem na čtvrtečním grémiu, jsem v karanténě a zítra jdu na test,“ napsal Jan Chvojka. V úterý se ve Sněmovně odehraje schůze, na které budou poslanci jednat například o poskytnutí příspěvku 5000 korun důchodcům. Dnes se také uskuteční schůze vlády, ministři ale už několik týdnů jednají on-line ze svých kanceláří či domovů.

Hamáček rádiu Impuls řekl, že nikomu z členů grémia špatně není. „Ráno jsme absolvovali po internetu koaliční radu, všichni pracují. Cítím se dobře, žádné symptomy nemám,“ uvedl. Sociální demokraté se chovají podle doporučení lékařů, dodal. „Bylo nám řečeno, jakkoliv byly dodrženy všechny potřebné záležitosti, že bude lepší zůstat v karanténě a absolvovat test,“ uvedl.

Členy grémia ČSSD jsou Hamáček, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, ministr zahraničí Tomáš Petříček, poslanci Roman Onderka, Ondřej Veselý, starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda, končící senátor Milan Štěch, za senátory Petr Vícha a Roman Váňa jako předseda Ústřední kontrolní komise ČSSD. Toman součástí nejužšího vedení strany není stejně jako ministr kultury Lubomír Zaorálek, jednání se ale účastnili. Separátně pak spolu mluvili o ekologické katastrofě na řece Bečvě.

Autoři | Foto ČSSD

Štítky ČR, koronavirus, vláda, ČSSD, izolace, karanténa, Miroslav Toman, Jan Hamáček, Jan Chvojka, Tomáš Petříček, Jana Maláčová, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR, Karel Havlíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení ČSSD je v dobrovolné izolaci po setkání s nakaženým ministrem zemědělství Tomanem  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.