Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hospody do desíti večer, akce maximálně do sta lidí. Prymula plánuje další opatření

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO) dnes oznámil, že v následujících dnech zřejmě vláda vydá další omezení v souvislosti s šířením nemoci covid-19. Podle Prymuly půjde pravděpodobně o omezení otevírací doby restaurací a barů, ty by měly zavírat už v deset hodin večer, podle svých slov však nechce zavádět opatření, která by handicapovala ekonomiku.

Hospody do desíti večer, akce maximálně do sta lidí

Připravované omezení hromadných akcí nebude podle Prymuly plošné. Podle ministra zdravotnictví je pravděpodobné omezení počtu účastníků na 100 osob na venkovních akcích a 50 na vnitřních. Počítá se přitom s výjimkami pro akce, které nejsou tak rizikové. Omezí se akce, kde lidé jedí nebo pijí a nedodržují rozestupy.

Restaurace a bary by podle chystaného omezení měly zavírat ve 22:00 namísto nynějších 24:00. Lidé podle Prymuly ztratili ostražitost. Místa a situace, kdy lidé jedí a pijí přitom podle něj patří k nejrizikovějším.

Prymula zároveň dodal, že nechce zavádět opatření, která by handicapovala ekonomiku, byť jsou jednodušší. Lidé si musí vzít za své, že mají v boji proti epidemii s úřady spolupracovat. Nouzový stav podle něj zatím není nutné vyhlásit. Potřebná opatření se dají vyhlásit i bez něj. Nevyloučil ale, že by si to situace mohla vyžádat za týden nebo za dva.

Nejsem spasitel, budu potřebovat pomoc všech

Ministerstvo podle Prymuly nebude zavírat první stupně základních škol, pokud to bude aspoň trochu možné. Zavírání škol si podle něj nikdo nepřeje, je to citlivé téma. V některých regionech se diskutuje o možnosti distanční výuky na druhých stupních základních škol či na středních školách. Ředitelé by měli podle něj vyhlásit na pátek 25. září volno, aby vznikl čtyřdenní víkend a vznikl čas na útlum epidemie.

Základním úkolem, který přede mnou teď stojí je stabilizovat stávající epidemickou situaci a oploštit vývoj epidemie. Nejsem spasitel, budu potřebovat pomoc všech," uvedl Prymula. Je třeba podle něj zapomenout na animozity a politické půtky.

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) je nejdůležitější zabezpečit dostatečné kapacity nemocnic při jakémkoliv vývoji epidemie. Je třeba také zajistit, aby byl každý případ hygieniky trasován do 48 hodin. Pomoci má i systém sebetrasování, který má být zaveden co nejdřív.

Foto vlada.cz

Štítky opatření, akce, restaurace, bary, koronavirus, Praha, Roman Prymula, ANO 2011, epidemie, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vykoupil

Kdyby se neblblo v červnu, nepořádaly akce na Karlově mostě a neuvolňovalo úplně všechno, "každý chce vydělat a jsou přece prázdniny", mohli jsme být za vodou.

Čtvrtek, 24. září 2020, 13:55Odpovědět

Jiří Černý

Proč dnes píšete plky pod článkem, jehož "asi" obsah byl včera upřesněn?

Středa, 23. září 2020, 13:32Odpovědět

Karolína Kolmanová

Mravenec chápu, že máš strach ale podle tvýho projevu působíš jako chlap jak hora tak tuhle situaci rozdejchej, buď rád, že se nemusíš mačkat v Praze a můžeš to mít na svým dvorku pod kontrolou, jo a nebuď sprostej i když lidi ze strachu dělaj různý věci

Středa, 23. září 2020, 11:05Odpovědět

Karolína Kolmanová

Mravenec tak to asi nepůjde, kdybych dřepěla doma a držela hubu, tak ty se ani nenažereš

Středa, 23. září 2020, 11:00Odpovědět

Lucaso Stone

A kde drepis ty venco ??? v sene a vyhlizis ovci na pastve abys ji mohl preriznout :-D :-D :-D

Středa, 23. září 2020, 10:49Odpovědět

Ferdinand Mravenec

Venca Kotátko: stačilo by preventivně všemu obyvatelstvu podat několik dávek léku Isoprinosine a bylo by po covidu u nás. Jenže to by se potom neprodal zasr... Redmdesivir, který si někdo mocný začal u nás vyrábět v licenci za padesát tisíc jednu dávku (Isoprinosine stojí jen 480,-). "Vakcinolog Jiří Beran na základě vlastních zkušeností i dřívějších studií tvrdí, že lék isoprinosin dokáže zmírnit klinický průběhu onemocnění COVID-19."

Středa, 23. září 2020, 10:43Odpovědět

Ferdinand Mravenec

Karolína Kolmanová by měla držet hubu a tichounce dřepět doma v Praze na prdeli.

Středa, 23. září 2020, 10:36Odpovědět

Maruška Josef

To je ale náhodička, pan Primula má shodou okolností firmu na výrobu roušek. Žádný virus neexistuje, existuje jen snaha za každou cenu dokončit nálet černých nefachčenků z Afriky co Evropy. Zprofanovaná E.U. ze které jsme měli už dávno stejně jako Anglie odejít dovede Evropu na buben.

Středa, 23. září 2020, 10:06Odpovědět

Karolína Kolmanová

Venco ši nemám, blechy možná, ale na to jste asi zvyklí, na práci mám lidi, tak kdybys nestíhal tak ti jich pár pošlu, tak se nestresuj

Středa, 23. září 2020, 08:41Odpovědět

Tomas Nademlejnsky

A když nahota, tak od pupíku nahoru, jdete s Covidem do prdele,

Středa, 23. září 2020, 08:14Odpovědět

Venca Kotátko

Karolína Kolmanová - desinfikovat , odšivit , vykoupat , změnit názor , a na zahradu můžeš mám tam práce dost .

Středa, 23. září 2020, 07:56Odpovědět

Venca Kotátko

všechno co je špatné jde z Prahy to bylo a bude za jakéhokoliv režimu a obyčejný lid pak trpí . Vy si myslíte , že se něco změní i kdyby tam byl kdokoliv z opozice , taky s tím nic neudělá pokud bude chtít chránit lidi , nebo jedině že nechá lidi umřít ve velkým , já tohle nechci . Od opozice jsou to jen politický před volbami žvásty , namají zodpovědnost tak říkají kraviny . Musíte si uvědomit , že v cizině jsou horší nařízení a česká vláda tam není čím to asi je a vir stejný ? Že by Babiš vládnul Němcům , Rakušákům , atd. Všichni koukají na svoje pohodlí jak nenosit roušky , hospody atd. ale to taky nejde . Například Petr Malovec tolik křiku at napíše co by změnil a jak by se k tomu postavil a samozřejmě měl za to zodpovědnost pokud se to nepovede a kouká na všechny lidi a ne jen na sebe .

Středa, 23. září 2020, 07:51Odpovědět

Petr Malovec

Veroniko Gajdová jdi taky už do piči i celým Prymulou a zamrdaným zavíráním a podobnými sračkami jako jsou roušky atd. Kurva žádný mor nebo cokoliv tak strašného není jen ve vašich vymrdaných palicích potřebujete starosti a problémy vy znuděné kundy jaká pandemie jaká pohroma dementi chřipka nic víc kvůli tomu se vše zavře a budeme chodit s hadrem na hubě do smrti kokoti vylízaní . Udavte se rouškama v sedě a rozestupu pochcípejte třeba na rakovinu sveďte to na ten váš scifi kovid a bude klid .Neskutečný jaký jste pojebanci vyplašení udusit vás těma rouškama dementi .

Středa, 23. září 2020, 01:21Odpovědět

Petr Malovec

Veroniko Gajdová jdi taky už do piči i celým Prymulou a zamrdaným zavíráním a podobnými sračkami jako jsou roušky atd. Kurva žádný mor nebo cokoliv tak strašného není jen ve vašich vymrdaných palicích potřebujete starosti a problémy vy znuděné kundy jaká pandemie jaká pohroma dementi chřipka nic víc kvůli tomu se vše zavře a budeme chodit s hadrem na hubě do smrti kokoti vylízaní . Udavte se rouškama v sedě a rozestupu pochcípejte třeba na rakovinu sveďte to na ten váš scifi kovid a bude klid .Neskutečný jaký jste pojebanci vyplašení udusit vás těma rouškama dementi .

Středa, 23. září 2020, 01:20Odpovědět

Josef Monokla

Prymula-8000 je vypočítavej hajzl který si pořídil linku na roušky a chce s toho profitovat!

Středa, 23. září 2020, 00:34Odpovědět

Lucaso Stone

Od brezna pouzivam stejnej hadr z tricka a bez prani a stale kurnavirus nikde byl jsem s nakazenejma v blizkym kontaktu hafo hodin a stale nic zase to bude vsechno nejaka mega kachna jako ze ve spenatu je mraky zeleza :-D :-D :-D hodte mi ho nekdo do obalky at uz to mam za sebou ale rychle nez pindoura napadne zavrit posty :-D :-D :-D

Úterý, 22. září 2020, 22:14Odpovědět

Karolína Kolmanová

Vratislave, postav na kafe, přijedu na návštěvu, jsem z Prahy, čekám na souřadnice????????

Úterý, 22. září 2020, 21:28Odpovědět

Vratislav Pospisil

Zavri prahu a bude klid. Tahate to k nám na vesnice. Nastane chvíle a budou dostávat prazaci na vesnici přes držku. A já budu mezi prvnima kdo jim dá na držku a ať si ten kundavir vezmou do prahy zpatky.

Úterý, 22. září 2020, 20:14Odpovědět

Lenka Musilova

Jseš obyčejný šmejd

Úterý, 22. září 2020, 19:49Odpovědět

Karl Hackel

a mně je to tak nějak fuk

Úterý, 22. září 2020, 19:22Odpovědět

Hospody do desíti večer, akce maximálně do sta lidí. Prymula plánuje další opatření  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.