Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zájem o roušky a respirátory v lékárnách stále roste. Zásoby jsou podle lékárníků dostatečné

Zvýšený zájem o roušky a respirátory hlásí lékárny v Česku. Lidé také hodně kupují přípravky na podporu imunity a antibakteriální gely. Podle některých prodejců je zájem enormní. Ke zvýšenému zájmu nákupu roušek a respirátorů včera přispělo i oznámení ministra zdravotnictví Vojtěcha ohledně nošení roušek ve vnitřních prostorách v celé zemi s platností ode dneška.

Zvýšený zájem po zpřísnění pravidel

Zvýšený zájem o roušky a respirátory zaznamenaly lékárny po včerejším oznámení nových pravidel ohledně nošení roušek ve vnitřních prostorách. Vyšší poptávku po ochranných pomůckách evidují internetové obchody, lékárny ale také specializovaní prodejci. Například obchodní portál Nanospace.cz, který většinu výrobců ochranných pomůcek z tohoto materiálu zastupuje, zaznamenal včera do 14:00 hodin více objednávek než za celý duben tohoto roku. „Prodeje nanovlákenných roušek a respirátorů od včerejšího rána strmě stoupají,“ uvedla ředitelka Nanospace.cz Lucie Konečná.

Lidé se nemusejí bát, že by byly hygienické pomůcky vyprodané. Lékárny i e-shopy jich hlásí dostatek.

Roušek a respirátorů je dost

Podle většiny lékárenských sítí roste zájem o roušky a respirátory zhruba od července. V posledních dnech a hodinách se však ještě zintenzivnil. „V posledních dnech prodáváme vyšší stovky kusů roušek denně. Nedostatek roušek nehrozí, mimo jiné proto, že se výroba rozjela i v rámci ČR a místní odběratelé tak nejsou závislí výhradně na dovozech. V souvislosti ze zpřísněním opatření očekáváme další růst poptávky, zejména v metropoli, ale i napříč celou ČR. Jsme na něj připraveni,“ uvedl mluvčí největší sítě lékáren Dr.Max Michal Petrov.

Podle majitele Lékárna.cz Vladimíra Finsterleho jsou oproti minulému týdnu prodeje roušek vyšší o čtvrtninu a poptávka po volně prodejných přípravcích, které mají podpořit imunitu, asi o pětinu.

V prvních zářijových dnech evidovaly meziročně o téměř 75 procent vyšší zájem o roušky a respirátory také lékárny Benu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky roušky, lékárny, prodej, Česká republika, koronavirus, covid-19, respirátor, rouška, Česko, Adam Vojtěch, Lucie Konečná, BENU Česká republika, Dr. Max Lékárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o roušky a respirátory v lékárnách stále roste. Zásoby jsou podle lékárníků dostatečné  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.