Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtyři stovky demonstrantů včera protestovaly na Palackém náměstí. Kritizovali nošení roušek i premiéra

Včera odpoledne se se sešlo několik stovek odpůrců vládních opatření proti šíření koronaviru na Palackém náměstí. Řečníci kritizovali hlavně povinné nošení roušek ve vnitřních prostorách budov, premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO). Protestní akci svolala iniciativa Hnutí občanské nespokojenosti (HON).

Od dneška jsou roušky povinné v Praze i v celém Středočeském kraji na hromadných venkovních akcích s účastí nad 100 lidí. 

Řečníci na akci kritizovali zejména to, že jsou opatření povinná a nemají možnost volby. Někteří momentální opatření týkající se omezení hromadných akcí nebo povinného nošení roušek v MHD, školách a v jiných prostorách přirovnávali k totalitnímu režimu.

Podle řečníků je nepochopitelné zejména nošení roušek ve školách při vyučování. Někteří vyzvali učitele a ředitele, aby se opatřením postavili a na školách je nevyžadovali. Jedna z řečnic uvedla, že své děti do školy nepošle, dokud nebude povinnost nosit roušky zrušena.

Vystupující zmiňovali také Babišovu údajnou spolupráci s komunistickou Státní bezpečností (StB). U Prymuly zase upozorňovali na možný střet zájmů v souvislosti s jeho živnostenským oprávněním, které si však už minulý týden nechal pozastavit.

Demonstrantů se sešly asi čtyři stovky. Lidé na demonstraci měli české vlajky, někteří si také přinesli transparenty. Naprostá většina účastníků neměla roušky. Lidé také v drtivé většině případů nedodržovali rozestupy.

Autoři | Foto Facebook Michal Hrubý

Štítky ČR, společnost, koronavirus, demonstrace, Prymula, rouška, ANO 2011, Andrej Babiš, Roman Prymula, Státní bezpečnost, Praha, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Tak 400 blbců se promořilo,teď se bude čekat o kolik v Praze stoupne nakažených.

Úterý, 29. září 2020, 23:56Odpovědět

Čtyři stovky demonstrantů včera protestovaly na Palackém náměstí. Kritizovali nošení roušek i premiéra  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.