Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Černém mostě vzniknou dvě lávky. Umožní rychlý přestup z vlaku na metro

Na železniční trati na Černém mostě u stanice metra B Rajská zahrada vznikne nová vlaková zastávka. Zároveň s ní tam pracovníci vybudují lávky přes koleje a rušnou výpadovku. Lávky umožní cestujícím rovnou z vlaku rychle přestoupit na metro.

Vzniknou dvě lávky, jedna pro pěší, druhá pro cyklisty

Loni byla otevřena stanice Zahradní Město. Po tomto projektu jde o další řešení, které dovoluje pohodlně zkombinovat dopravu příměstským vlakem a metrem. Vedení hlavního města ve společném projektu se Správou železnic vybuduje na Rajské zahradě rychlý přestup mezi vlaky přijíždějícími z Lysé nad Labem nebo Neratovic a metrem B.

Správa železnic vybuduje obousměrnou vlakovou zastávku Rajská zahrada a Praha ze svých financí postaví dvě lávky pro pěší a cyklisty. „První lávka překlene frekventovanou Chlumeckou ulici a bude ústit přímo do stanice metra Rajská zahrada. Druhá, navazující lávka, pak přemostí vlastní železniční trať,“ píše se na městském webu prahajede.cz.

Pražané mohou rozhodnout o barvě lávky

Lávky navíc poslouží turistům i místním, protože budou fungovat jako zkratky. Odborníci odhadují, že po nich i bez započtení provozu železniční stanice projde průměrně 500 osob za hodinu.

Stavba lávky bude zahájena do konce letošního roku. „V současné době město vybírá firmu, která lávku postaví. Pražané přitom mohou v anketě na Portálu Pražana hlasováním rozhodnout, jakou bude mít lávka barvu. Na výběr jsou černošedá, červená, žlutá nebo kombinovaná,“ píše se na webu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PID

Štítky železnice, vlak, Černý Most, Praha, lávka, Správa železniční dopravní cesty, Zahrada Eden, Zahradní Město, Lysá nad Labem, Neratovice, metro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Černém mostě vzniknou dvě lávky. Umožní rychlý přestup z vlaku na metro  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.