Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Do aquaparku to pojede častěji. Jak se mění hromadná doprava o prázdninách?

Spoje městské hromadné dopravy přešly jako každý rok na prázdninové jízdní řády. Od pátku 1. července se tak prodlužují intervaly zejména v pracovních dnech. Posílení se naopak dočkala linka do čestlického aquaparku. Změny potrvají do 31. srpna.

Autobusů bude jezdit méně

Prázdninový řád platí nejenom v pražské městské hromadné dopravě, ale i na regionálních autobusových linkách PID. Hlavní změnou je prodloužení intervalů ve špičkách pracovních dnů, v některých případech se na autobus bude čekat déle i o víkendech.

Některé spoje v létě dokonce na zastávku vůbec nepřijedou. Jedná se o školní linky a školní spoje na příměstských regionálních linkách.

Naopak mnohem častěji teď jezdí autobus do čestlického aquaparku. Posílená linka číslo 385 jezdí z Opatova do Čestlic, a to každou půlhodinu, sedm dní v týdnu do 23 hodin.

Pražská integrovaná doprava bude jezdit po celém Středočeském kraji. Zaveze i na Orlík

Už ode dneška začnou probíhat změny v systému Pražské integrované dopravy. Společnost pokryje oblasti, kam doteď nejezdila, a upraví některé linky. Novinkou je tak například možnost dojet na jedinou jízdenku až na Orlickou přehradu.

Z Pražské tržnice se stala Holešovická

Současně se zavedením letních změn se v dopravě objeví i několik trvalých změn. Od 1. července je například zkrácen víkendový interval tramvaje číslo 17 na trase Výstaviště – Kobylisy, zrušená je nově linka 253. Většina nových změn se ale týká příměstských linek, kde se například prodlužují některé spoje do noci.

V souvislosti se změnami intervalů také získá několik zastávek nové jméno. Z Pražské tržnice je od pátku oficiálně Holešovická tržnice, zastávka Městský archiv získala za jméno přívlastek Chodovec, z Drnovské zastávky na Praze 6 je nově Stochovská. Kompletní přehled změn je dostupný na stránkách PID

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PID

Štítky doprava, prázdniny, léto, MHD, Praha, aquapark, Opatov, Čestlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do aquaparku to pojede častěji. Jak se mění hromadná doprava o prázdninách?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.