Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bude jízdné v Praze dražší? Dnes o tom budou jednat radní

Pražští radní dnes projednají zdražení jednorázových jízdenek MHD, které navrhl Středočeský kraj. Na programu rady je také podoba plánovaného dopravního terminálu u Smíchovského nádraží nebo povinnost škol zřizovaných městem nakupovat do svých jídelen vejce od slepic z bezklecových chovů. Praha Sobě chce opět otevřít otázku kácení stromu na Smetanově nábřeží.

Půlhodinová jízdenka za 40 korun

V pražské integrované dopravě by podle návrhu mohla zdražit jízdenka na 30 minut z 24 na 30 korun a devadesátiminutová z 32 na 40 korun. Pražští radní musejí o návrhu kraje jednat, neboť oba dopravní systémy jsou propojené a mají stejná pravidla a ceny jízdného. Vedení Prahy zároveň plánuje zlevnit jízdné pro lidi v hmotné nouzi.

Vejce z bezklecových chovů a kácení javoru 

Radní budou hovořit také o podobě budoucího dopravního terminálu u Smíchovského nádraží, který má zlepšit přestup mezi metrem, tramvajemi, vlaky a příměstskými spoji. Projekt terminálu pro město zpracovává sdružení společností Metroprojekt, Sudop EU, Sudop Praha a A69 architekti.

Radní budou schvalovat rovněž pokyn, aby kuchyně magistrátem zřizovaných škol nakupovaly vejce jen z bezklecových chovů slepic. V případě schválení to magistrát doporučí i městským částem, které zřizují mateřské a základní školy. Praha Sobě také avizovala, že opět navrhne, aby se město postavilo proti plánu Prahy 1 pokácet strom na Smetanově nábřeží. Radní o tom už jednali na dvou mimořádných jednáních, Praze Sobě se ani na jednom z nich usnesení prosadit nepodařilo.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky jízdné, MHD, jednání, Praha, Praha sobě, Smíchovské nádraží, Středočeský kraj, Metroprojekt Praha, SUDOP EU a.s., Sudop Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bude jízdné v Praze dražší? Dnes o tom budou jednat radní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.