Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hvězdy NHL září v Praze. Hertl vzal syna na led a ukázal Prahu spoluhráčům

Praha bude o víkendu hlavním městem světového hokeje. Právě v pražské O2 areně zahájí páteční a sobotní zápasy mezi San Jose a Nashvillem nový ročník nejlepší hokejové ligy světa NHL. V dresu San Jose se českým fanouškům ukážou i obránce Radim Šimek a útočník Tomáš Hertl.

„Praha je skvělé město pro hraní hokeje i pro normální návštěvu,“ řekl Ekholm z Nashvillu

Nashville zavítal do české metropole už v úterý po příletu z Bernu, kde v pondělí zdolal tamní SC 4:3. Ve čtvrtek čekaly oba týmy tréninky na ledě O2 areny, které byly otevřené pro fanoušky. Led otestovali jako první hokejisté Nashvillu, jejichž kouč John Hynes si pochvaloval, že příprava okořeněná přítomností příznivců měla přínos pro obě strany.

„Vždycky je super, když máte otevřený trénink. Hráčům to dodává další energii. Pro hráče je to dobré, vždycky si užívají, když se kolem nich v aréně něco děje. Snad to byl dobrý zážitek i pro fanoušky," uvedl na setkání s novináři kouč Nashvillu John Hynes.

Hokejisté Nashvillu si ve středu užili volný den, který věnovali poznávání českého hlavního města. Návrat do Prahy byl příjemný hlavně pro dvaatřicetiletého švédského obránce Ekholma. „Praha je skvělé město pro hraní hokeje i pro normální návštěvu. Prošli jsme si Staré Město, Karlův most. Je to tu krásné," řekl na tiskové konferenci Mattias Ekholm.

„Člověk je z Prahy, tak se kluci ptají. Připravoval jsem večeři,“ říká Hertl

San Jose se přesunulo do Prahy ve středu z Berlína, kde o den dříve sehrálo generálku proti Eisbären a zvítězilo i díky Hertlově brance 3:1. Právě Tomáš Hertl je jako rodák z Prahy hlavní tváří NHL Global Series, a tak má hodně povinností. „Je toho samozřejmě hodně. Člověk je z Prahy, tak se kluci ptají. Připravoval jsem večeři. Věděl jsem, že budou povinnosti s médii. Měli jsme málo času, protože jsme přijeli až včera (ve středu) odpoledne. Nedalo se tady toho moc stihnout. Navíc se samozřejmě člověk chce připravit pořád co nejlíp. Je to sezona, důležité zápasy a člověk to chce odmakat na sto procent," řekl novinářům Tomáš Hertl.

V rámci otevřeného tréninku si však Tomáš Hertl našel čas i na rodinu, svého syna vzal přímo na ledovou plochu. „Chtěl jsem ho vzít do kabiny, nebo na led. Vymýšlel jsem co. Pak jsem řekl, že ho vezmu ve výstroji na led. Chtěl jsem, aby to prožil se mnou, aby ho rodiče mohli vidět se mnou na ledě. Jsem rád, že to tak dopadlo. Byl sice trošku vyjukaný, ale myslím, že si to užil a jednou na to určitě budeme rádi vzpomínat," pověděl Hertl na tiskové konferenci.

Otevřený trénink obou klubů navštívil i Jaromír Jágr. „Doufám, že jsou tady děti, které hrajou hokej. Kluci sami můžou vidět, jak vypadají tréninky, jaká je intenzita. Jestli se chtějí jednou někam dostat a hrát nejlepší soutěž na světě. Když už je to otevřené, tak bych se snažil jako mládežnický trenér sem dostat co nejvíc mladých hokejistů. Většina hráčů jsou jejich idoly, vzhlíží k nim, vzhlíží k NHL. Nic lepšího se ti nemůže stát pro budoucnost, než se dívat na lidi, které obdivuješ," řekl přítomným novinářům Jaromír Jágr.

Zápasy mezi San Jose Sharks a Nashville Predators se v pražské O2 areně hrají v pátek a v sobotu vždy od osmi hodin večer.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto San Jose Sharks, Nashville Predators

Štítky sport, hokej, NHL, San Jose Sharks, Nashville Predators, Praha, Tomáš Hertl, National Hockey League, trénink, O₂ arena, Radim Šimek, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdy NHL září v Praze. Hertl vzal syna na led a ukázal Prahu spoluhráčům  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.