Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slavia venku v lize zvítězila po předchozích dvou remízách. Sešívaní porazili Slovácko 3:2

Fotbalisté Slavie tři dny po postupu přes Leicester v Evropské lize zvítězili v 21. kole první ligy na půdě Slovácka 3:2. Pražané dvakrát prohrávali po gólech Lukáše Sadílka a Michala Kadlece, za hosty pokaždé srovnal Nicolae Stanciu, poprvé z penalty. Obrat dokonal v 81. minutě střídající Ondřej Lingr.

Obhájce titulu v lize neprohrál už 33 utkání po sobě a k vyrovnání vlastního rekordu mu chybí tři zápasy. Slávisté zvýšili v tabulce náskok na 11 bodů před druhou Spartou, která ale kvůli koronaviru v týmu nehrála duel s Příbramí. Slovácko prohrálo po devíti kolech a na třetím místě má o bod více než čtvrtý Jablonec.

V sestavě domácích chyběl nejlepší střelec Kliment, kterého vyřadily na poslední chvíli problémy s kolenem. Slavia oproti čtvrteční vítězné odvetě v Leicesteru udělala dvě změny, místo Kúdely hrál na stoperu Deli a v záloze vyměnil Oscar Hromadu.

Slavia naposledy v lize prohrála před rokem 0:2 právě na Slovácku a v Uherském Hradišti nezačala dobře ani tentokrát. V 11. minutě poslal Sadílek do vápna centr z levé strany, Zima na míč nedoskočil a balon nikým netečován překvapivě skončil až v síti za Kolářem.

Hosté se z laciného gólu oklepali až ve druhé části první půle, kdy převzali iniciativu ve středu hřiště a hrozili po rychlých kombinacích. Nejprve pálil nad Bořil, pak ránu Stanciua likvidoval Nemrava.

Ve 34. minutě po rohu zahrál ve vápně rukou Jurečka a sudí Prosek po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil pokutový kop. Stanciu penaltu se štěstím proměnil, míč prošel těsně vedle Nemravovy nohy.

Do šaten ale odcházeli spokojenější domácí. Ustáli nápor Slavie a udeřili po rohu v druhé minutě nastaveného času. Kalabiška prodloužil míč na volného Kadlece, který svou první ligovou brankou v dresu Slovácka po návratu poslal svůj tým hlavou zblízka do vedení. Pražané teprve potřetí v sezoně nejvyšší soutěže inkasovali v jednom duelu více než gól.

Snahu Slavie o vyrovnání ve druhé půli odstartovala šance Kuchty po pasu Baha, ale hostující útočník se dostal mimo střelecký úhel a ani nevypálil. Po hodině hry trenér Pražanů Trpišovský třikrát vystřídal, což se ukázalo jako klíčové pro další vývoj. Masopust se v 69. minutě dostal do slibného zakončení, ale dorážkou mířící do branky trefil jen Simu.

Pak fauloval Kadlec před vápnem a Stanciu z přímého kopu z 20 metrů perfektně míč přesně do horního rohu. Rumunský záložník, který v minulosti hrál za Spartu, dal poprvé ve Slavii v jednom ligovém duelu dva góly.

Pražané pokračovali v tlaku a v 81. minutě dokonali obrat. Na centr od Bořila si naskočil střídající Lingr a hlavou rozhodl. Slavia venku v lize zvítězila po předchozích dvou remízách.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 2:3 (2:1)

Branky: 11. Sadílek, 45.+2 Kadlec - 36. z pen. a 72. Stanciu, 81. Lingr. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Pechanec (video). ŽK: Petržela, Kadlec, Kubala, Svědík (trenér) - Kuchta, Lingr, Kúdela. Bez diváků.

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (84. Kubala), Kohút (68. Cicilia), Sadílek - Jurečka (84. Divíšek). Trenér: Svědík.

Slavia: Kolář - Bah (63. Masopust), Zima (63. Kačaraba), Deli, Bořil - Oscar, Provod - Sima, Stanciu (86. Kúdela), Olayinka (90. Hromada) - Kuchta (63. Lingr). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, pohár, Slavia, Slovácko, Praha, SK Slavia Praha, 1. FC Slovácko, Michal Kadlec, Nicolae Stanciu, Ondřej Lingr, Lukáš Sadílek, Leicester City FC, Evropská liga UEFA, AC Sparta Praha, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia venku v lize zvítězila po předchozích dvou remízách. Sešívaní porazili Slovácko 3:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.