Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sešívaní v lize poprvé prohráli. Bohemka porazila mistrovskou Slavii 1:0

Fotbalisté Bohemians 1905 se postarali o první porážku pražské Slavie. Ta v letošním ročníku Fortuna ligy ještě nepadla, osudný jí byl ovšem Ďolíček. Jediný gól zápasu vstřelil Jan Vodháněl, který po jedné minutě strávené na hřišti využil špatnou rozehrávku hostů a uklidil míč do prázdné brány.

Začátek jarní částí Fortuna ligy svedl dohromady hned dva pražské celky. Na proslulém Ďolíčku vyzval tým Bohemians 1905 vedoucí mužstvo tabulky Slavii. Pro sešívané to měl být podle předpokladů celkem snadný zápas, ve kterém si zajistí tři body. Slávisté ale narazili. Bohemka se silnějšího soupeře nezalekla a připsala si důležité tři body.

Šance na obou stranách

První poločas nepřinesl ani jeden gól. K otevření střeleckého účtu byli blíže zelenobílí, když se v 9. minutě dostal do samostatného úniku útočník Matěj Pulkrab. Nakonec hostující Kúdela jeho tažení skluzem zastavil. Domácí tým si ještě ve 26. minutě dělal zálusk na penaltu. Po pádu Daniela Köstla v šestnáctce si nechal hlavní rozhodčí poradit od kolegů u videa. Ti mu ale do sluchátek sdělili, že Köstl faulován nebyl. Slavia byla střelecky aktivnější, nebylo jí to ovšem nic platné.

Špatná rozehrávka zavinila první prohru

Domácí tým Bohemians 1905 se mohl se Slavií kvalitativně srovnávat i během druhého poločasu. Fotbalisté v zelenobílých dresech měli velkou šanci v 64. minutě. David Bartek prudce nacentroval na Davida Puškáče, který ale zblízka hlavičkoval těsně vedle tyče. Snaha domácího mužstva se nakonec přeci jenom přetavila v první gól. Štastlivcem, který rozburácel Ďolíček, byl Jan Vodháněl. Slavie při rozehrávce ztratila míč, následný centr Hronka navíc gólman Kolář nedokázal vyboxovat pryč. Vodháněl, který na hřišti nebyl ani minutu, využil odražený míč a uklidil ho do prázdné brány. Ve zbytku zápasu už nepadl další gól a Slavie tak poprvé v tomto ročníku Fortuna ligy prohrála. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky Bohemians 1905, SK Slavia Praha, fotbal, 1. česká fotbalová liga, Jan Vodháněl, Matěj Pulkrab, David Bartek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sešívaní v lize poprvé prohráli. Bohemka porazila mistrovskou Slavii 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.