Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Skoro jako u mekáče. Vinohradská nemocnice zřídila drive thru testování

Přijet, stáhnout okénko u auta, nechat se otestovat a zase odjet. Přesně takhle funguje nový způsob testování, který v pondělí 30. března zavedla Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Denně takto otestuje až 82 pacientů.

Přijet s žádankou, stáhnout okénko a nechat se otestovat

Celý proces funguje tak, že se pacienti, kterým praktický lékař nebo lékař pro děti a dorost vydá žádanku na provedení koronavirového vyšetření, objednají v elektronickém systému nemocnice a v čase, který je jim stanoven, přijedou k odběrovému stanu. Přímo ve vozidle je jim proveden stěr z nosohltanu.

82 testů denně

Oběrový stan, kam mohou vjet řidiči autem, je v provozu od tohoto pondělí. „Kapacita samotného stanu je v současné chvíli 82 pacientů denně,“ počítá mluvčí vinohradské nemocnice Tereza Romanová. Tento druh testování nemocnici umožňuje rozšířit kapacity odběru vzorků. Lepší než klasický test je nový systém zejména v tom, že se minimalizuje kontkat mezi zdravotníkem a pacientem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUNI

Štítky koronavirus, testování, auto, drive thru, Vinohrady, Praha, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, pacient, stan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skoro jako u mekáče. Vinohradská nemocnice zřídila drive thru testování  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.